SIMbellen

Wat is SIM only?

Als we het word vertalen weten we eigenlijk al het is, alleen een SIMkaart.

Er zijn verschillende manieren om een mobile telefoonabonnement af te sluiten. Zo kun je een telefoon kiezen met een voor jou geschikt abonnement of wanneer je nog een goedwerkende telefoon heb liggen dan kun je kiezen voor sim only. Je krijgt dan alleen een SIM kaart. Het aantal MB’s en belminuten is afhankelijk van voor welke SIM kaart er wordt gekozen.

Je betaald dus een vast bedrag per maand en krijgt daarvoor een bepaald aantal MB’s en een bepaald aantal belminuten. Ga je over je bundel heen dan, moet je extra betalen voor je verbruik. Er zijn voor veel verbruikers ook SIMonly abonnementen die onbeperkt data hebben en onbeperkt bellen.

Looptijd SIM only abonnementen

Afhankelijk van je telecom provider kun je naast het kiezen  van een bundel ook kiezen uit verschillende looptijden. Bedenk wel vaak is het hoe langer de looptijd hoe aantrekkelijker het abonnement, maar wil je tussentijds veranderen van telecom provider dan betaal je een boete. De meeste providers zullen je een aanbieding doen die net zo groot is als de resterende contractduur.

Tip, weet je het nog niet zeker of wil je eerst kijken of de provider je bevalt neem dan een kort lopend abonnement. Heb je positieve ervaringen en wil je voor het goedkoopst gaan dan neem je een langdurig abonnement.

Verschillende providers

Voordelen SIMonly

Een groot voorddeel van SIM only is flexibiliteit. Je kunt zelf vooraf bepalen voor welk abonnement je gaat en wat de kosten daarvan zijn. Ook ga je geen grote verplichting aan zoals bij een abonnement met een toestel erbij. Deze “leningen” worden voortaan bij het BKR gemeld en betekend gewoon dat je een schuld hebt. Dat kan in sommige gevallen waarbij men een heel duur toestel heeft gekozen er op neer komen dat iemand minder hypotheek kan verkrijgen omdat er nog een schuld openstaat bij een telecomprovider.

Daarnaast is in veel gevallen het abonnement goedkoper dan die van een abonnement met toestel. Wel moet je dan een toestel hebben die voldoet aan je wensen of zelf een goedkoop toestel kiezen en direct betalen.

Zijn er ook nadelen bij SIMonly?

Jazeker het kent ook een keerzijde. Het eerste nadeel is dat je een eigen toestel moet hebben. Heb je die niet dan zal je er een moeten aanschaffen. Dat betekend vaak in enen keer het hele bedrag neerleggen voor een toestel.

Bij de telecom provider kunnen vaak de toestellen ook direct worden betaald en dat kan soms best nog wat schelen dan bij een los toestel. Reden hiervoor is dat de telecom providers groot inkopen en hierdoor een betere prijs kunnen bieden. Daarnaast lopen ze geen risico meer, de telefoon is reeds betaald.

De besparingen bij een wat duurder toestel kunnen zo op die manier tot wel € 100,= bedragen!

SIMonly vs abonnement met toestel.

Het antwoord hierop is per persoon verschillend. Een ieder zal hier zijn of haar persoonlijke afwegingen moeten maken en kijken wel van de twee het best past.

Zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij de afweging zijn of men wel of niet een nieuw toestel wilt hebben en of dit toestel de state of the art moet zijn of dat er ook met een eenvoudiger toestel kan worden gewerkt. Daarnaast de kosten van dit toestel, ben je bereid jezelf in de schulden hiervoor te steken of heb je nog een goede tweedehandse op de kop weten te tikken die nog prima volstaat. Het zijn allemaal bewuste keuzes die voor eenieder verschillend kunnen zijn.

SIMbellen

Ben je er uiteindelijk uit en heb je besloten voor een SIMonly abonnement te gaan bieden wij van SIMbellen je een overzicht aan in onze onafhankelijke SIM vergelijker